APETIT

19.08.2017

Letní nostalgie…

Štítky: , , , , , , , , , , , ,

Vůně moře, večerní procházka po pláži a posezení v taverně, trattorii, pizerii… Ono je to vlastně jedno, kam vás letní cesty zavanou. Se správnou společností, voňavým talířem a dobrým vínem máte vždycky na co vzpomínat. Po návratu z prázdnin doma nevzpomínáme ani tak u fotografií, jako spíš v kuchyni. A protože kreativitě zdar, dáváme receptům vždycky něco ze sebe ;-).

 20952050_10209546891740139_405750698_o (1)

Tenhle recept nevoní jenom středomořskou kuchyní, ale nejspíš byste ho v různých obměnách ochutnali kdekoli na jihu, možná i na jižní Moravě, čert ví. Každopádně je pekelně dobrý a pekelně rychlý. A o to jde…

Budete potřebovat

6 červených paprik

½ kg mletého masa

½ hrníčku kuskusu

1 vejce

kousek parmazánu

sůl, pepř, francouzský tymián

Postup:

Paprikám odkrojte vršky, zvnitřku odstraňte jadérka, opláchněte a nechte oschnout. Do hlubokého talíře si nasypte kuskus, přelijte horkou vodou a odložte stranou. Mleté maso rozdělejte v míse s vejcem, přidejte nabobtnalý kuskus, okořeňte a pořádně promíchejte. Hotovou směsí naplňte papriky, vložte do pekáčku vymazaného olivovým olejem a nechte asi ¾ hodiny zapéct. Těsně před koncem posypte vršky paprik nastrouhaným sýrem.

Kdo má rád dipy, může zkusit tento:

Suroviny:

1 kelímek zakysané smetany, 4 sladkokyselé okurky nakrájené na drobno, 1 malá, na drobno nakrájená cibulka, worcester, pepř, cukr

Postup:

Všechno smícháte a dochutíte podle sebe.

P.S. Pokud by vás zajímalo, cože je ta tráva na talíři, jmenuje se česneková a jeden stonek dokonale nahradí stroužek česneku…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *